DOLAR 34,1914 % 0.2
EURO 37,1252 % 0.1
STERLIN 44,6602 % 0.36
FRANG 39,5133 % 0.24
ALTIN 2.979,87 % 0,86
BITCOIN 67.842,19 0.587

TÜRK KÖKENLİ YUNAN SİYASETÇİ  DR. SADIK AHMET ÜZERİNE ….

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜRK KÖKENLİ YUNAN SİYASETÇİ  DR. SADIK AHMET ÜZERİNE ….
0

TÜRK KÖKENLİ YUNAN SİYASETÇİ 

DR. SADIK AHMET ÜZERİNE ….

 
(Anı defterimden ve bugünün kısa notu ile; Yiğit adam Dr. SADIK AHMET, ruhun şad olsun!)
 
Bu akşam, (14.10.2024), tesadüfen  TRT1 TV kanalında. Dr. SADIK AHMET’in hayatı, d.d. siyasi hayatı üzerinde oynayan filmi karşıma çıktı. 
 
Yunanistan vatandaşı  ve  Türk olduğunu da söyleyen Dr. Sadık AHMET ile arkadaşı İbrahim ŞERİF, ilk duruşmalarında  18’er ay hapis cezasına , Dr. Sadık Ahmet ayrıca 3 yıl siyaset yasağı cezasına çarptırılır. 
 
1995 yılındaki mahkemede ise 30 ay hapis cezaları paraya çevrilince  Dr. Sadık AHMED , Batı Trakya Türklerini temsilen Yunanistan parlamentosuna milletvekili seçilir.
 
Yunan hükümeti, Dr. Sadık AHMET’in peşini bırakmaz. Dr. Sadık AHMET’in. Batı Trakya Türklerinin, Yunanistan vatandaşları Müslümanlık yerine, Türk olduklarının bilincini yeşertmeye çalışmasından dolayı  ölüm fermanını imzalamıştır.
 
24.7.1995 günü. eşi, oğlu Levent ve kızı Funda ile Gümülçine’den İskeçe’ye özel aracı İle giderken. yola bilinçli olarak çıkartılan ve sürücüsünün “ ZİZİS ATRABACİS”in olduğu bilinen traktör İle Susurluk olayına benzer bir senaryo İle kaza süsü verilip Dr. Sadık Ahmet ve oğlu Levent’in ölümüne sebep olunur.
 
Eşi ve kızı Funda çok ağır yaralı olarak kazadan kurtulurlar. 
 
Ankara hükümetimiz,  Dr. Sadık Ahmet’in kızı ve eşini Ankara’ya getirirler ve  Ankara’da uzun süre tedavi görmelerini sağlarlar.
 
1995 yılıydı. Sanırım Mayıs  ayında idik. 
 
Edirne Selimiye camii müezzini ve Edirne Engelliler Derneği Başkanı arkadaşım Adem DÜZKES, yazılarımı Edirne ve yöre gazetelerine dağıttığı için Edirneli  gazeteci arkadaşlarla iyi bir diyalogumuz  oluşmuştu. 
Dr. Sadık Ahmet Edirne’ye gelip Gazeteciler Cemiyetine uğradığında, oradan gazeteci arkadaşlar beni telefonla arayarak  Dr. Sadık Ahmet ile konuşturup, tanıştırdılar. 
 
Ondan sonra Dr. Sadık Ahmet ile bağlantıda kaldık. 
 
Haberleşiyorduk ve kendisini Lübeck’e davet etmiştim. 
 
Suikaste uğramamış olsa idi, Dr. Sadık Ahmet bir hafta sonra Lübeck’te TÜRGEM’in özel konuğu olacaktı. 
 
Dr. Sadık Ahmet 1988 yılında Yunanistanlı Türklerden 15 bin imza topladığı için de 
30 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 
 
25.01.1990 günü Ben “TÜRKÜM” dediği için de  18 ay hapis, 1995 PATROS Mahkemesinde de Sadık Ahmet “Yunan vatandaşı Türk’üm” sözünü tekrarladığı için, 30 ay hapis cezasına çarptırılmış olup, bu 30 ay ceza paraya çevrilmişti. 
 
31.8.2022 günü Yunanistan Türklerinden ve siyasetçi Ferruh ÖZKAN’a yazdığım yaşgünü 🎈 kutlamasında,  Dr. Sadık Ahmet’i de anlatan kısa bir not da düşmüştüm: 
 
“Soydaşım, kardeşim Ferruh ÖZKAN Bey, merhaba! 
 
Yaş gününüz kutlu olsun. 
 
Merhum Dr. Sadık AHMET, o planlanmış suikaste uğramasa idi, bir hafta sonra Lübeck’te özel konuğumuz olcaktı. …..
 
Gümülçineli, üvey babası da kendisini istemediği için, anneanne ve dedesinin yanında yaşadığından, hem öksüz  de  yetim sayılan bir öğrencim SEDAT, kendsini KBB doktoruna götürdüğümde, Dr. koltuğundan bana çok uzun ve anlamlı  bakmıştı. “Babasız olmasından dolayı ve göstediğim sevgi nedeni ile babasını anımsamış olmalı” diye düşünürken  bana : “Öğretmenim, 
Dr. Sadık Ahmet’e çok benziyorsun” 
demez mi! 
 
Sonra Sedat ve dedesi ile de yaptığım uzun görüşmeler sonunda Dr. Sadık Ahmet’in  geleneksel olarak Batı Trakya kentlerinde Türk çocuklarını toplu ve ücretsiz olarak  sünnet ettiğini öğrendim.
 
Öğrencim Sedat da Dr. Sadık Ahmet’in sünnet ettiği Batı Trakyalı Yunanistan vatandaşı bir Türk çocuğu idi.
 
 
Işıklar içinde uyu,  yiğit adam Dr. Sadık AHMET!
 
İçten sevgi ve selămlarımla 
 
Remzi UYSAL 
Kuzey Ege’de Edremit, 14 Ekim 2024

YORUM YAP